Gaming-ul Viitorului: Consola Și Tableta ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

joi, iunie 13

Gaming-ul Viitorului: Consola Și Tableta

Consider deja că gaming-ul care este în momentul de față cel mai popular va pierde în lupta pe care chiar el a inventat-o. Jocurile pe calculator sau laptop par să fie înlocuite de console și de tablete. De ce spun asta? deoarece la conferința E3, s-a văzut clar cum consola câștigă teren și haideți să fim serioși, consola îți oferă cel mai bun gaming la ora actuală fără mari probleme de cap. Gândește-te că consola XBOX One costă 500$ iar cu ea poți juca tot și toate pe setări maxime spre deosebire de PC unde probabil nu poți juca la setări maxime și trebuie să te mulțumești cu un low-mid. De asemenea, facem comparație și între prețuri, deoarece un laptop/PC (Gaming) costă în jur de 3.000-4.000 RON iar o consolă costă maxim 2.000.  Uneori degeaba îndeplinești cerințele jocului, dacă el este prost optimizat nu îl vei juca, pe consolă nu vei auzi de așa ceva. Un alt gaming care câștigă teren este cel de pe dispozitive Android și iOS. Grafica jocurilor încep ușor să semene cu cea de pe PC. Grand Theft Auto III și Grand Theft Auto Vice City au fost lansate pentru dispozitivele Android și iOS iar dacă stăm să analizăm jocul, diferența dintre PC și Android este 0.
Gameloft a anunțat recent Borthers In Arms 3 pentru Android și iOS iar dacă aruncăm o privire peste imagine, putem spune că grafica este impresionantă. EA a anunțat că va lansa în curând Battlefield 3, pot spune că am rămas plăcut surprins. De asemenea, Deux Ex va apărea în curând pe dispozitivele noastre Android și iOS, FIFA14, Grand Theft Auto SA (Zvon), Need For Speed Rivals, ș.a.m.d. Nu spun că jocurile de pe PC vor rămâne în urmă, spun că vor fi depășite într-un punct iar de acolo, gaming-ul pe PC va scădea. Timpul va spune dacă am dreptate sau nu.


Voi ce părere aveți? Gaming-ul pe PC va fi depășit?

16 comentarii:

  1. Am urmarit putin conferinta E3 de anul acesta. Pot spune ca ai dreptate, consola XBOX One si PS4 chiar ofera un gaming mult mai bun si mai accesibil. Cu siguranta jocurile pe PC vor pierde teren dar...asta e...tehnologia avanseaza...la fel si tabletele cu nVidia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gamingul pe PC nu va fi învins de gamingul pe tablete! Să fim serioși! Dacă ne uităm la ce setări există pe o placă dedicată față de setările unei plăci de tabletă....e o diferență destul de mare. Motoarele grafice diferă foarte foarte mult de la varianta de PC până la tabletă. Tehnologia pe PC avansează foarte mult, dar nu spun că pe tablete nu. Peste tot tehnologia evoluează foarte mult! Imaginea din Brothers of Arms 3 nu e una impresionantă. E demnă de un joc din 2007, deci tehnologie grafică cu 6 ani învechită :) Dacă spui că grafica pe tablete a ajuns ca cea de pe PC în anul 2013 te înșeli! Uită-te la un joc tip shooter din anul 2013 pe PC și compară-l cu Brothers in Arms 3 :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frustratule :) daca ai fi citit articolul ai fi inteles ca sa referit strict la jocurile mentionate. Compara GTA III Andorid cu PC, nici o diferenta cu sau fara acele setari grafice. Compara GTA Vice City, nici o diferenta poate chiar mai bun pe Android. :)) Zici ca nu va fi infrant niciodata, adu argumente. Tu compari mai mult PC gaming cu tablete, ia cumpara tu consola cu PC :) mai gasesti avantajele unui PC?

      Ștergere
    2. Nu ai nici un argument . Revino cu un reply cu argumente si dupaia mai vorbim ! Frustratule !

      Ștergere
    3. Ai dreptate :) consola vs PC nu poate fi comparat, consola are mult mai multe avantaje. Momentan tableta nu a ajuns la performanța să depășească PC dar nu va dura foarte mult, deja grafic vorbind nu te poți plânge.

      Ștergere
    4. nVidia se va axa mai mult pe tablete si smartphone:)

      "It’s Going to Be Pervasive – You rely on cloud-based services to manage email and stream movies and television shows. Next up: our GRID servers will pour next-generation games into tablets, smartphones and gaming portables."

      Deci in curand da, PC va fi depasit de aceste dispozitive portabile

      Ștergere
  3. TegraZone: http://www.tegrazone.com/news/5000squarefeet

    RăspundețiȘtergere
  4. Frustrat? Măcat știți ce înseamnă acest cuvânt? Dacă nu, shut your mouth și gândește-te mai bine înainte să dai din manivelă. Unde ai văzut tu că consolele au depășit grafica de PC? Vrei argumente? Na poftim! Știai că toate consolele existente funcționează pe DirectX9? Nu! O placă video dedicată pe PC are DX11, lucru care aduce niște chestii în plus, dar nu explic că te amețesc. Și legat de GTA III/Vice City, era culmea să nu poată face un joc cu o astfel de grafică veche de 10-11 ani. Chiar era de râsul lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbesti din povesti cu zane si fantome...

      "Wii U's GPGPU Squashes Xbox 360, PS3; Capable Of DirectX 11 Equivalent Graphics"

      "coincides with the actual specs of the Wii U, that could put the graphics card at least two generations ahead of the Xbox 360 and PS3 in terms of shader capabilities, shadowing and lighting effects, since neither current gen console is capable of producing DirectX 11 equivalent graphic effects."


      Mai interesează-te și tu!

      Ștergere
    2. Eu la manivela :))) esti foarte comic . Dar pana o sa ajungi tu sa-mi dai lectii de engleza si de informatica mai ai de mancat durule :) Ia hai dute si plimba-te .. poate o sa-ti revi :)

      Ștergere
    3. Nu am dat lecții nimănui... Dacă așa interpretezi e problema creierului tău. Iar legat de informatică, nu văd rostul... Te lauzi cumva că ești vreun informatician și nu știu eu? Dacă ești atât de bun în asta, de ce stai în anonimat? Ești genul de om nătâng care se laudă cu ceva ce nu...deține, dar încearcă să impresioneze prin vorbe. Nu merge! Stai în banca ta!

      Ștergere
    4. Pana la urma este o parere pe care Mihai o mentine! Stai pe subiect!

      Voi ce părere aveți? Gaming-ul pe PC va fi depășit?

      Da! :) Va fi! Mereu se vor cauta alternative mult mai realistice!

      Ștergere
  5. Nu stiu daca neaparat consola va fi noul gaming. E ok o consola, dar nu stiu cati si-o permit...in plus pe calculator faci mai multe decat pe o tableta sau pe o consola...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consola e mult mai accesibilă decât un PC, adică nu poți spune că nu este accesibilă. XBOX ONE va fi 500$, adică undeva la 1.600-1.700 RON iar un PC performant costă între 2.000-3.000 chiar și 4.000 RON.

      Iar pe PC da faci mai multe, dar vorbeam strict de gaming.

      Ștergere