Codul Lui Leonardo Da Vinci ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

sâmbătă, iunie 15

Codul Lui Leonardo Da Vinci

Secretele par să fie decodificate iar aici vorbim de fapte care pot schimba radical tot ce am crezut timp de 2.000 de ani. Iisus și Maria Magdalena sau cunoscut cel mai probabil la Marea Galileii unde Biblia spune că Iisus a petrecut foarte mult timp propovăduind. Șe știe că Maria Magdalena a fost o prostituată iar părul ei lung deja a ajuns un semn al vanității. Nicăieri nu scrie că Maria Magdalena ar fi fost o prostituată, nici măcar în Biblie. Se pare că Biserica ar fi ascuns acest lucru, deoarece Magdalena ar fi avut o relație cu Iisus și posibil, copii. Dar cum de a ajuns Maria Magdalena să fie considerată o femeie decăzută timp de 2.000 de ani fără nici măcar o dovadă? Deoarece era o femeie care călătorea cu un grup de bărbați iar într-un fel sau altul, ar fi acceptat relații cu ei, de aici a început ideea cum că ea ar fi fost o prostituată. În Evangheliile din Noul Testament, ea este prezentată drept o femeie posedată de diavol și vindecată de Iisus. În anul 591 papa din acea epocă, Grigorie cel Mare ar fi ținut o predică lungă de Paște în care spunea că Magdalena și prostituata anonimă sunt aceeași persoană. Este evident că Maria Magdalena a fost cea mai apropiată persoană a lui Iisus. Se spune că ea ar fi fost căsătorită cu Iisus dar Conferința Episcopilor Catolici spune că nu există nici o doctrină oficială despre acest subiect iar dacă ar fi fost adevărat, ar fi apărut în Evanghelie. Este adevărat că Biblia nu spune absolut nimic despre acest lucru dar nu spune nici că Iisus ar fi fost singur. Pe vremea aceea, nu exista termenul "burlac" iar standardul vremii era căsătoria. Era aproape de neconceput ca un evreu să nu se însoară. Leonardo Da Vinci a pictat "Cina cea de taină" așa cum nimeni nu o mai făcuse înaintea lui. Știm că Iisus le spune că va fi trădat.
În pictură apare o femeie lângă Iisus, se spune că este Maria Magdalena cu toate că această idee este respinsă de istorici dar nu cred că sunt singurul care spune că are un caracter feminin, se vede clar acel păr lung. De asemenea, semnul V este un simbol al femininului care datează dinaintea lui Leonardo Da Vinci iar semnul V este în esență pântecul. Dacă această informație ar fi corectă, cum de Leonardo Da Vinci știa de ea? Romanul "Codul Lui Da Vinci" sugerează că el era membru într-o societată secretă care transmitea această informație de la o generație la alta. Societatea se numea "Abația Sionului". Imediat după ce Iisus a fost răstignit, Maria Magdalena a fugit de frica persecuției în sudul Franței unde a născut o fată, pe nume Sara. Maria Magdalena a fugit în sudul Franței cu Sfântul Graal. O ipoteză ar fi că Sfântul Graal era defapt pântecul ei. Povestea lui Iisus a fost scrisă în totalitate dar Biserica a ales patru Evanghelii care spun povestea lui. Ar mai exista lucruri nespuse, atât de controversate încât Biserica a ordonat să se distrugă acele documente. Au fost distruse, cu excepția unui set care au rămas ascunse în Egypt până acum 50 de ani.

Să spunem că ar fi adevărat, Iisus a fost însurat cu Maria Magdalena și a avut și copii. Ce efect ar avea asupra Biserici? Păi unul destul de puternic ținând cont că s-ar redeschide un subiect delicat pe care Biserica la tratat foarte dur, sexul. În viziunea Biserici, sexul nu este tocmai ceva în regulă. Dar la slujbă se vorbește despre înmulțire și Biserica chiar îți propune standardul unei familii fericite, adică copii. Ce ma făcut puțin să cad pe gânduri este că în anii 1300 existau societăți secrete care dețineau informații cruciale iar unele informații erau codificate în anumite picturi sau documente. Cum am spus, lumea nu este așa cum o știm noi, există secrete uriașe care au fost distruse sau care încă sunt păstrate.

Leonardo Da Vinci a codificat aumite secrete în pictură. Toată lumea știe de "Mona Lisa", zâmbetul ei este și acum un mister dar nu numai zâmbetul ei, ci ochii. În pupila ei se ascund litere și cifre minuscule care au fost amplasate de artist și au fost descoperite cu ajutorul unei tehnologii moderne de mare apropiere.

"Cu ochiul liber, caracterele sunt invizibile, dar cu un microscop electronic devin foarte clare. In ochiul drept al Giocondei par sa se afle literele LV, ce ar putea reprezenta initialele numelui Leonardo da Vinci, in timp ce simbolurile din ochiul stang sunt mai greu descifrabile. Aici par a se afla literele CE, sau litera B. De asemenea, se recunoaste numarul 72 sau L2. Nu trebuie uitat ca pictura este veche de aproape 500 de ani si s-a mai depreciat in timp. Totusi, in urma investigatiilor preliminare, suntem increzatori ca literele si numerele au fost trecute de artist si nu sunt o eroare" a declarat Silvano Vicenti președinte al Comitetului Național Italian pentru Moștenire Culturală.

Vă invit să urmăriți filmul "Codul Lui Da Vinci" sau să citiți cartea cu același nume și să comentați asupra acestui subiect în secțiunea de comentarii.

Voi ce credeți? Iisus era însurat cu Maria Magdalena? 
Oare Biserica cunoaște aceste lucruri dar le ascunde?



3 comentarii:

  1. Eu ma asteptam la ceva legat de iluminatii.... dar si asa e bine . In fapt acele "societati " pot fi si iluminatii , sectisti sau alte genuri de societati oculte . Biserica cunoaste o multime de lucruri necunoscute de noi . La fel si papa de la Vatican , fostul papa , Barrak Obama ( am vazut intr-un documentar ) si multi altii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, Biserica cunoaște mult mai multe decât noi, oamenii de rând dar se pare că unele ies la suprafață.

      Ștergere
  2. Iluminatiii ....muritori ca noi !Mihai , felicirari pt articol, prea bun !pupacel :*

    RăspundețiȘtergere