Viitorul În Educație ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

joi, mai 30

Viitorul În Educație

Mai nou auzim că Bacalaureatul încă se poate rezolva, arunci 1.500 Euro la persoana potrivită și nici măcar nu trebuie să te prezinți. Diferența dintre BAC-ul cel vechi și cel nou? Niciuna, tot se fură și tot nu îmbunătățim promovabilitatea la examen. Avem cel mai josnic procentaj, noi, care acum 5-6 ani eram printre primi. Recent s-au adus modificări la Bacalaureat iar elevii mai au puțin și dau examenul, nu știu dacă observați sau nu, dar totul se învârte asupra acestul procentaj, chiar eu la școală am auzit cum profesorii sunt atât de abătuți deoarece doresc procentaj. O opțiune după opinia lor ar fi să bage foarte puțini în BAC ca procentajul să fie mare. Pot spune că este cea mai mare bazaconie pe care am auzit-o, în primul rând, trebuie să te asiguri că toată clasa la care predai trebuie să ia exameul, nu anumite persoane doar pentru a crește procentajul unui liceu. Și chiar dacă ar face asta, tot aiurea ar suna. Imaginați-vă: "Liceul Teoretic X, a avut 5 promovați din 10". Desigur, procentajul a crescut, adică avem 50% promovabilitate dar pe de altă parte, liceul a avut 1.500 de elevi care nu au intrat în examen. Viitorul este foarte negru, așa prevăd eu. Avem în conducerea țării oameni incapabili și de aici, totul pornește: subiecte greșite, exerciții care nu sunt în programa școlară, ș.a.m.d. Tehnologia poate ajuta elevii ca să treacă de acest examen, deja sunt puse în aplicare câteva site-uri e-learning care au ca scop, educarea eleviilor acasă. Pentru copilul dvs. vă recomand să utilizați cu încredere Lecția Verde.Copilul poate afla lucruri foarte importante pentru el din primul manual digital oferit de Lecția Verde și este destinat elevilor între 8-13 ani. Viitorul trebuie să fie unul extrem de organizat, unde persoanele în cauză, să simplifice munca pentru elevii și pentru a le oferi o atmosferă relaxantă, un mediu perfect pentru ca copilul să fie capabil să învețe. Excursi cât mai dese, iar lecțiile să fie făcute în natură. Din câte am înțeles, caietele vor fi înlocuite cu tablete e-learning cu o platformă bine definită, aș fi de acord ca copilul meu să nu care 6KG în spate, ci să aibă 500 gr. în mână. Părinți să se implice foarte mult, o mare parte din notele elevilor se datorează în primul rând, părintelui. De asemenea, trebuie ca și noi, să predăm o lecție părințiilor, aceea de a lăsa copii să aibă tangențe cu tehnologia, desigur, controlat. Gândiți-vă ce impact ar avea această modificare, manualul să fie înlocuit cu un manual digital. Probabil am dreptate, probabil nu, timpul va decide!


Voi ce părere aveți? 

3 comentarii:

  1. Schimbările acestea foarte dese au produs haos atât în rândul profesorilor cât şi în rândul elevilor. Goana după un rezultat bun pune pe locul doi educarea şi pregătirea tinerilor pentru viaţă. Este uitat esenţialul şi elevii vor avea doar de pierdut din asta.
    O idee precum manualele digitale este binevenită, atâta timp cât este şi bine pusă în aplicare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari ca te-ai implicat in campanie, Mihai! Mult succes!
    Intr-adevar, problema coruptiei este una care a devenit atat de comuna incat nici nu mai este abordata cu solutionari. Comunismul nu a creat problema aceasta, dar a accentuat-o. Radacinile culturale ale aceste practici la poporul roman merita sa fie studiate inca din vremurile regimului fanariot, cand oportunismul devenise pe fata un mod de viata.
    Stefan Alexandrescu

    RăspundețiȘtergere