Despre Blogging ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

sâmbătă, mai 4

Despre Blogging

Am fost întrebat de unele persoane despre blogging și am zis să răspund la fiecare și mai ales, să dau câteva sfaturi în caz că te vei apuca în viitorul apropiat de blogging. Nu sunt nici expert și nici cel mai praf din acest domeniu, cred că am ceva experiență pentru a da câteva sfaturi. În primul rând să facem un scurt intro. Un blog este ca un jurnal, deseori scri cea ce gândești și împărtășești experiențele tale de viață cu ceilalți asta desigur, depinde de domeniul blogului. De exemplu, am un prieten care are un blog în care încearcă să acopere tot, este un blog general care curprinde știri IT, tutoriale, ș.a.m.d. Eu prefer să împărtășesc întâmplări trăite chiar dacă în acest domeniu, traficul este mult mai slab decât cel din domeniu iT.

Sfaturi:

  • Încearcă să adopți un design simplu și elegant, nu încerca să adaugi reclame prin adsense sau pop-up's deoarece traficul tău va scădea enorm, probabil 85% din vizitatori vor refuza să mai intre. Cu cât este mai clean cu atât mai bine. 
  • Chit că vrei chit că nu, vei avea hateri,critici și comentarii non-sens, aprobăle pe toate și apoi adaugă și părerea ta. Respectă vizitatorii și încearcă să le arăți de ce tu preferi așa și nu ca ei. Criticile constructive sunt foarte bune, probabil printre persoanele care îți urmăresc blogul vor fi și unele care te pot ajuta să îți crească "ratingul" la blog prin optimizări SEO, ș.a.m.d.
  • Internetul este free speaking, nu ai nevoie de media școlară sau de o diplomă de BAC ca să fi blogger, scrie cum vrei tu, modifică cuvintele cum vrei tu atâta timp cât ceilalți înțeleg e totul ok. Asta nu înseamnă să pui pe blog articole scrise în limbajul "messenger".
  • Făi link exchange sau banner exchange cu celelalte bloguri, asta te poate ajuta să crești numărul de vizite. 
  • Înainte să creezi blogul, gândește-te la un URL potrivit. Să fie un nume care să se potrivească cu blogul tău și să nu fie foarte lung. 
Un nume potrivit este de exemplu "BlogulMeu.BlogSpot.ro" sau "StiriTech.BlogSpot.ro". Evită să adaugi url gen "ăstaeblogulmeușiefrumos". 
  • Articolele trebuie să fie scrise de tine, NU încerca copy/paste. Cu siguranță dacă practici tipul copy/paste nu vei avea nici măcar un vizitator. 
  • Dacă totuși copiezi un fragment sau o idee de la cineva, lasă sursa pagini. Este și un mod foarte bun de a avea o optimizare SEO foarte bună. 

Întrebări: 

  • "Cum fac un blog?" 
Foarte simplu, creezi un cont Google (Gmail) și apoi te loghezi cu acel cont pe Blogger.com iar de acolo ai opțiunea "Blog Nou". 
  • "Dacă înregistrez blogul pe trafic.ro/top64.ro mă ajută să cresc traficul?" 
Da, și în multe cazuri îți poate garanta 50/vizite pe zi. 
  • "Pot face bani din blogging?" 
Da, dar nu prin metoda "adsense", din contră această metodă scade traficul pentru că nimeni va sta să intre într-un articol și să se trezească cu vreo 3-4 reclame tip pop-up. Cea mai bună metodă de a face bani (în opinia mea) este prin donații.
  • "Pot face blog cu orice domeniu?"
Da, nu trebuie neapărat să te axezi pe un domeniu cum ar fi știri it, dacă ai timp liber foarte mult poți face un cover și pentru un album sau un review la un film.

Dacă ai vreo întrebare, nu ezita să lași un comentariu și voi răspunde cât se poate de repede! ^.^ 

3 comentarii:

  1. Din ce am aflat eu de la un cunoscător SEO, faza cu înscrierea blogului pe site-uri gen top66 și alte tâmpenii afectează SEO. De ce, nici eu nu sunt sigur. Pe lângă asta, Adsense generează bani dar trebui să știi să le așezi. Adsense nu are pop-upuri ci niște bannere pe care le așezi în niște widget-uri dorite de tine, unde dorești, asta depinde de structura fiecărui blog. Mai pe scurt sunt ca niște bannere eMAG de la ProfitShare care le pui unde dorești. Donațiile...să fim serioși..amândoi știm bine că nimeni nu donează 1 dolar doar pentru faptul că ai o opinie bine argumentată și chiar adevărată...Dacă îți faci blog de webdesign, de tutoriale, sau știri IT, atunci vizitatorul poate considera ca gest de mulțumire pentru informațiile oferite o sumă modică sub formă de donație. În rest, sunt de acord cu tine :)


    Aaaa...și nu în ultimul rând. Platformele sociale sunt cele mai bune surse de trafic la ora actuală, mă refer la surse gratuite de vizite, nu cu plată sau altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exemplu de donatii e mihai cu siteu ala mobil

      Ștergere
    2. Da...dar în general donațiile merg pe genul acela de site, web design, ș.a.m.d. De exemplu pe un blog ca acesta nu poți implementa așa ceva

      Ștergere