Magia Și Iluzionismul ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

marți, mai 21

Magia Și Iluzionismul

Azi vreau să vorbim despre magie și despre iluzionism (mentalism). Ei bine, munca de magician, după părerea mea este cea mai frumoasă. De ce? Deoarece faci ce îți place, aduci zâmbetul pe buze iar în orice moment poți schimba modul de gândire al unei persoane. Pentru unele persoane este un loc de muncă iar pentru altele, ca mine, este un hobby, dar este un hobby pe care am încercat să îl perfecționez și de 3 ani tot asta fac. Am să vă dau câteva sfaturi și am să vă arăt un truc interesant și ușor. Magicianul PRETINDE că îți citește gândurile dar în realitate el te influențează să alegi ce număr/carte vrea el. Acum o să mă întrebați "Da dar eu l-am văzut pe Dynamo că băga o medă într-o sticlă. Cum îmi explici asta?"

Foarte simplu drag cititor, întâi de toate, acest truc este self-working iar dacă ești atent, poți crea un efect frumos fără bătăi de cap. Dynamo folosește un inel magnetic, înainte de truc, moneda este introdusă în sticlă și este ținută prin acel inel magnetic unde vrea el iar mâna care acoperă sticla îi oferă acoperirea de care are nevoie. Cere desigur o monedă, crează un efect, care și cum moneda ar penetra sticla dar în realitate, scapă de moneda ta și lasă moneda din sticlă să cadă.
*iată o metodă aici.

Ok, trecem peste, încep cu câteva sfaturi esențiale și de care să țineți cont întodeauna. Diferența dintre un profesionist și un amator este modul de prezentare și de palmare. Adică? Păi un profesionist scapă de medă ta într-un mod original și "relaxant" iar un amator încearcă să o pună repede în buzunar. Aveți nevoie de un pachet de cârți foarte bune, eu vă recomand Bicycle, sunt cele mai bune și sunt de o calitate excepțională iar prețul nu este foarte mare, variază între 10 și 30 lei. Trebuie să exersezi, nu încerca să îți impresionezi rudele dacă nu stăpânești bine trucul respectiv iar cel mai probabil vei eșua trucul. Încearcă să fi carismatic și să ai un limbaj adecvat pentru un magician. Evită "Hai bă alege o carte" sau "Uite fraiere ia o carte!". Folosește un limbaj care să îți dubleze efectul trucului cum ar fi "Voi încerca să îți citesc gândurile și să te fortez să alegi o carte pe care eu o am acum în minte. Te rog, când ești pregătit, alege o carte!". Foarte important ar fi să nu faci același truc de mai multe ori, odată și atât. Știu că te tentează dar nu vei face altceva decât să le sporești atenția și să îi încurajezi persoana respectivă să îți strice modul de prezentare. Magicianul trebuie să fie ca un actor, vine odată, te lasă cu gura căscată și a plecat. Încearcă să fi relaxat, dacă încerci să forțezi nota, vei eșua trucul. Poate uneori te grăbești să palmezi o carte sau o monedă, încearcă să eviți astfel de momente. Folosește "misdirection", sporeștele atenția pe un alt obiect în timp ce ușor palmezi o monedă sau o carte.

INIȚIERE

Pentru început, trebuie să înveți câteva lucruri elementare cum ar fi: "false cuts" și cum să palmezi o monedă.
  • False Cuts
Tăieturi false ale pachetului, în realitate pachetul nu își schimbă ordinea. Va crea totuși o mică iluzie cum că pachetul este amestecat dar în realitate, cartea lui tot deasupra este. Cele mai importante metode sunt: Hindu Shuffle și Swing Cut.
  • Palmare
Cea mai folosită metodă se numește "Classic Palm". La ce te ajută o palmare? Păi te poate ajuta la unele trucuri foarte rapide cum ar fi "card change" când într-o fracțiune de secundă schimbi culoarea unei cărți. 
Întorci două cărți dar în așa fel încât să pară că întorci doar una.


Iată un videoclip în care folosesc metoda Swing Cut pentru a forța cartea să ajungă mereu unde vreau eu. Metoda este foarte simplă și în același timp are un efect vizual excelent. Magia cărților este bazată foarte mult pe aceste metode a amesteca pachetul în așa fel încât el să creadă că pachetul a fost amestecat aleatoriu dar defapt, magicianul știe exact unde este cartea și o poate folosi când dorește. Îmi pare rău pentru calitatea videoclipului, folosesc camera de la WebCam. ^.^
Am să vă spun cum să impresionați rudele printr-un truc matematic care face parte din categoria iluzionismnului. Este "self-working", adică nu trebuie să faci nimic decât să urmezi pașii și să te asiguri că persoana respectivă calculează corect operațiile. 

"Tot timpul numărul 3" 

Pasul1: Spunei prietenului tău să aleagă un număr de la 1 la 10. 
Pasul2: Numărul respectiv să îl înmulțească cu 2.
Pasul3: Înmulțește iară cu 5.
Pasul4: Împarte rezultatul obținut cu numărul pe care l-ai ales. 
Pasul5: Scade 7

Rezultatul: 3 

*exemplu: 7
7x2=14
14x5=70
70:7=10
10-7=3

*Trucul funcționează mereu cu orice număr de la 1 la 10. (Asigurăte că persoana nu a ales 0).
*Ar fi mai ușor dacă prietenul tău ar folosi un calculator. 
*La final, prefăte că îi citești gândurile :) 

Mai multe trucuri explicate poți găsi pe canalele de YouTube: howtoDisturbReality și mismag822.  Succes!

Dacă ai o întrebare, nu ezita să adaugi un comentariu. Voi răspunde cât se poate de repede.


2 comentarii:

  1. Ce rapid esti de mana :))) am crezut ca pachetul a fost amestecat

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. As vrea te rog sa iti pun cateva intrebari legate de magie, as vrea sa inteleg faptul cum scot magicienii porumbei din joben, cum da foc la un servetel si zboara porumbelul, cum bagi o fata intr-o cusca, o acoperi cu un material si buf... dispare fata.... As vrea sa inteleg putin chestiile astea, nu vreau sa ma fac magician... Doar ca nu prea inteleg. Te rog mult daca ai avea cateva minute de pierdut, cum te pot contacta... YM : fishmaster_87@yahoo.com . Astept un raspuns. O seara buna

    RăspundețiȘtergere