Pirateria - Poate Fi Oprită? ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

duminică, mai 26

Pirateria - Poate Fi Oprită?

Dezbatem un subiect dificil astăzi și anume pirateria. Impropriu spus un subiect dificil, deoarece lucrurile sunt cât se poate de clare. Pirateria a ajuns la un nou nivel iar de aici, nu mai poate fi oprită. Peste noapte apar grupuri anti-piraterie care au deasupra capului eticheta "useless". Site-urile de specialitate (piraterie) deja și-au luat toate măsurile necesare. Cum ar fi: pagină falsă, pagină de logare securizată și ascunsă, interviu la fiecare membru nou, ș.a.m.d. Un exemplu foarte bun este FTN (FeedThe.Net), este cel mai dorit tracker și unul dintre cele mai respectate.
Aparent, site-ul FeedThe.Net este un serviciu de email dar care momentan nu mai acceptă conturi noi. Odată ce te-ai înregistrat și te-ai logat, dispare acest "fake page" și apare interiorul. Tracker-ul merge pe principiul "sharing is caring", adică atâta timp cât stai la seed, nu interesează pe nimeni rația. Peste 37.000 de torrente și un forum foarte bine organizat. 
Este o comunitate destul de mică în comparație cu celelalte trackere private.


"Uploaded 45s after pre" - intervalul de timp între release și upload. Adică, să zicem că grupul TEST va scoate un soft: AnyVideoConverter. Grupul uploadează fișierele pe un FTP (foarte securizat și ascuns) iar de acolo, este uploadat pe tracker iar intervalul de timp se numește pretime. Mai exact, softul a fost urcat la 45 de secunde de la "scoaterea" lui. Mai auzim și noi la televizor din când în când, că un grup de piraterie a fost închis, câțiva oameni fac și pușcărie. Eu aș da cel mai bun exemplu, FBI. IP-urile FBI au fost surprinse descărcând fișiere ILEGALE. 

Adică FBI, cei care se ocupă cu crime, cu atacuri informatice și multe altele, piratează, ce poți spune de lumea obijnuită? Desigur, ținta lor nu este cel care piratează, se uită la un film și apoi îl șterge. Ei țintesc undeva sus de tot, unde banii se învârt ca girofarul cum ar fi: Administratorii de trackere, FTP axxo, ș.a.m.d.
Cunosc un caz, în care un tracker, a uploadat un film care nici măcar nu fusese lansat oficial. Câți dintre noi avem Windows/OS cu licență originală? Foarte puțini, probabil 1 din 1000. Toată lumea știe de FileList, chit că este judecător, membru SRI, ș.a.m.d. și cu toate astea, site-ul rulează liniștit cu o statistică impresionantă, peste 300.000-400.000 de useri și cu un Alexa Rank de zici că e companie. Încă de la începuturile pirateriei, StrongDC++ / ODC făceau furori, apoi am trecut la torrent, care în acest moment este cea mai rapidă cale de a descărca fișiere. Și NU cred că programul uTorrent a fost conceput pentru a face "share" pe poze, să fim serioși. Câți dintre noi trimitem poze la rude prin intermediul torrentului, majoritatea folosim FaceBook,FileSharing sau Yahoo Messenger (sau E-mail). 

Voi ce credeți, pirateria poate fi oprită? 

4 comentarii:

  1. Da..Pirateria poate fi oprită ca și cum ai opri un avion în timpul zborului. Deci niciodată! Au lăsat-o să evolueze și acum vor să o stopeze? E ca un virus...dacă îl lași ani și ani fără să acționezi, deja devine incontrolabil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) sa opreasca pirateria, doamnee! Primele trei lucruri care le faci dupa ce iti iei calculator, este sa descarci un mp3!

      Ștergere
    2. Primul lucru e un windows piratat, al 2-lea, un antivirus și ăla piratat..și după..hai cu YouTube Downloader-ul! Dar să fim sinceri! Avem și ceva mai legal, adică cd-ul cu drivere care îl primești la achiziționarea calculatorului... :))

      Ștergere
    3. Depinde:)) =)) Nici alea nu sunt originale, depinde de unde iei calculatorul. Te trezești cu drivere furate sau contrafăcute!

      Ștergere