Indici de Inflatie ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

sâmbătă, ianuarie 25

Indici de Inflatie

Deseori auzim la televizor cum crește și scade inflația. Dar oare lumea știe ce este inflația și de ce ar trebui să ne îngrijoreze? În primul rând, inflația reprezintă un dezechilibru pentru orice țară. Desigur, unele pot avea inflație 0%, cum ar fi: Statele Unite ale Americii, Spania sau Portugalia.
De ce ar trebui să ne îngrijoreze inflația? Deoarece ea determină creșterea sau scăderea prețurilor la produse. Această inflație are anumiți indici (indici de inflație):

IGP - Indicele General al Prețurilor
IPC - Indicele Prețurilor de Consum
IPCB - Indicele Puterii de Cumpărare a Banilor 

Inflația are mai multe forme, cea mai îngrijorătoare fiind "hiperinflația", ea determină creșterea prețurilor cu 50% pe lună. Probabil te gândești că ea poate dispare după o lună, însă nu. Timp de un an, hiperinflația rămâne la același nivel.
IGP - Indicele General al Prețurilor
Acest indice poartă numele de "deflator" și reprezintă raportul între produsul intern brut exprimat în prețuri PIB(1) și produsul intern brut exprimat în prețuri PIB(0).
IPC - Indicele prețului de consum.
Acest indice se mai numește și Indicele Agregat al Prețurilor de tip Paasche, el ajută la calcularea maims eficientă a inflației.
Cea mai slabă inflație pe care o țară o poate avea este "inflația liniștită". Această inflație determină creșterea prețurilor cu 3% pe lună.  Dar care sunt cauzele inflației? Cauzele inflației sunt următoarele:  

- inflația prin monedă
- inflație prin cerere
- inflație prin costuri
- inflație prin structuri
- inflație importantă

Populația ar trebui să se intereseze mai des de rata de inflație în cazul în care doresc să minimizeze anumite costuri și când să acționeze. Acești indici de inflație ne pot ajuta să calcultăm inflația. Tu ce crezi despre acești indici de inflație? Defapt, ce părere ai despre inflație? Crezi că inflația va fi controlată mai amănunțit de populație? Pentru tine inflația reprezintă un factor important în afacere?

Dacă dorești informații foarte bune și sfaturi în afaceri, vă recomand site-ul www.teletrade-dj.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu