Farmacia inimii tale ~ Vloguleţ - Verde-n Faţă!

duminică, iulie 20

Farmacia inimii tale

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la proprietățile miraculoase ale plantelor pentru vindecarea diverselor maladi care i-au afectat. Plantele reperezintă cel mai frumos dar a lui Dumnezeu,odată pentru că fără ele cantitatea de oxigen s-ar diminua ,iar cantitatea de dioxid de carbon ar crește, dacă plantele nu ar folosi dioxidul de carbon în fotosinteză eliminâd oxigen. Unele plante reprezintă hrana noastră de zi cu zi , prin care ne asigurăm aportul de vitamine , minerale și alte substanțe de care organismul nostru are nevoie, pentru a putea exista în condiții normale ,adică fără numite boli produse de acele dezechilibre cauzate de lipsa unor componente esențiale. Și în al trei-lea rând după cum spuneam și la începute,aproape majoritatea plantelor au anumite virtuți farmaceutice în vindecarea diverselor boli . 

În antichitate cei care se ocupau cu stuierea propietăților active ale plentelor se numeau vindecători ,vraci ș.a.m.d. În acea vreme medicina nu se dezvoltase așa de mult, iar majoritatea bolilor erau tratate cu ajutorul unor amestecuri de plante, făcute după rețete care ulterior au fost îmbunătățit. Putem spune că aceasta este prima formă de farmacie utilizată de omenire. Vechile obiceiuri nu au dipărut ,anumite triburi încă mai folosesc remedii preparate după vechile obiceiuri. Farmacia de astăzi se datorează medicului și farmacistului Claudius Galenus, considerat după cum se spune fondatorul farmaciei. Într-o farmacie se găsesc multe tipuri de medicamente , în funcție de afecțiunea pe care o tratează. Aproape toate medicamentele dintr-o farmacie sunt alopate , adică acționează precum un antidot , asupra boli până când efectul va dispărea. 

Cealaltă categorie de medicamente care se numesc homeopate și sunt administrate de către medici. Cred că fiecare dintre noi a intrat într-o farmacie pentru a cumpăra un medicament, dacă nu am cumpărat măcar am însoțit pe cineva să efectueze acest lucru și am văzut expuse o mulțime de pastile,unguente, siropuri etc. Toate acestea sunt foarte bine supravegheate de farmaciști și asistenți farmaciști,pentru ca un anumit medicament să nu expire sau în cazul medicamentelor efectuate în incinta farmaciei să nu sufere modificări și aici mă refer la acele siropuri preparate de farmacist . Medicamentele au anumite componente care pot deveni periculoase dacă sunt luate în cantități mari sau combinate cu alte substanțe, de aceea medicul o să vă întrebe în caz de consult ce medicamente mai luați, pentru ca tratamentul prescris să nu conțină acele substanțe care combinate dau reacții care pot fi toxice. Farmacia este un locul de unde vă procurați acele resurse care vă tratează anumite afecțiuni și trebuie tratată ca pe o binecuvântare, deoarece în alte zone aceste utilități sunt greu de accesat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu